Fix: 0241 25 25 77
Mobil: 0736 25 25 77
Email: office@dumaprest.ro
Adresa: Oras Ovidiu - Constanta, str. Belvedere, nr. 6 (DN3C Varianta)
Luni - vineri: 08-18
Sambata: inchis
Duminica: inchis

Componente anvelope

Componente anvelope

 Pentru a intelege mai bine importanta si rolul acestor anvelope, va propunem un articol ce detaliaza componenta anvelope. Componenta unor anvelope este urmatoare:

-   Banda de rulare anvelope - este banda anvelopei care are contact direct cu suprafata carosabila si este confectionata din compusi de cauciuc vulcanizat care are ca proprietati: rezistenta la uzura, la temperaturi inalte, la taiere, la inaintare sau franare etc.

-   Flanc anvelope - este invelis protector de la suprafata unei anvelope ( pe lateral). Acesta este proiectat sa reziste la taiere, decojire, crapare si intemperi.

-   Intaritura anvelope - este statul de sub falanc care acopera talonul contribuind la cresterea rigiditatii acestuia. Aceasta ajuta talonul sa transmita cuplul de la janta catre carcasa anvelopei.

-   Cauciuc interior anvelope - acesta este parte integranta a oricarei anvelope fara camera. Cauciucul interior al unei anvelope acopera interiorul acesteia de la un talon la altul, impiedicand aerul sa iasa din anvelopa.

-   Talon anvelope - este o impletitura de sarma de otel, foarte rezistenta si acoperita de cauciuc. Acesta este considerat baza anvelopei.

-  Ranforsare anvelope ( carcasa anvelope) - pentru anvelope radiale, aceasta consta intr-un singur strat de sarma de otel. Aceasta se intinde la un talon la altul, perpendicular pe directia de miscare. Ranforsarea este componenta care mentine presiunea care este responsabila de sustinerea autoturismului.

-    Breakere anvelope - sunt straturi de sarma din otel ce se afla intre banda de rulare si carcasa anvelopei. Anvelopele de strada au de regula 1 sau 2 straturi de breakere. Breakerele unei anvelope cresc rigiditatea benzii de rulare. Acest lucru inseamna o mai mare rezistenta la taiere si deformare.